• Corinne

Hoopvol-zijn over je baan(kansen)

Bijgewerkt op: 12 feb 2020

Welk doel heeft God met mijn baan? Zelfs degene met de hoogste idealen stuiten op de realiteit. Je wordt continue gestoord door die collega, je mist de promotie of wordt ziek. Waarom modderen we nog door? Op deze prachtige herfst zondag deel ik met jou het mooiste sprookje over werk ooit geschreven. Vol hoop en voor iedereen die zich wel eens verliest in de zinloosheid van zijn eigen baan. Weet dat je werkt aan iets groters.


PS Tolkien schreef dit sprookje midden in de Tweede Wereldoorlog toen hij bijna wilde stoppen met het schrijven van “In de ban van de Ring”. Dit sprookje werd zijn grootse motivatiebron om zijn tientallen jaren (!) werk af te maken.


Blad van Klein, door J.J. Tolkien

“Klein was een schilder die woonde in een landelijke omgeving. Hij was een zeer brave man, die nooit tegen iemand 'nee' kon zeggen. Daardoor kwam hij niet vaak aan schilderen toe. En wanneer hij wel schilderde, besteedde hij heel veel aandacht aan de bladeren van een boom. Aan een blad tekende hij een tak met nog veel andere bladeren. Aan de tak kwam een boom met andere takken en bladeren. Elk onderdeel was uniek en zeer prachtig geschilderd. Als de boom ongeveer af was schilderde hij de achtergrond. Het werd een zo groot werk, dat hij een ladder nodig had om aan de bovenkant te raken. Klein had slechts een buurman, die geen interesse had in het schilderwerk van Klein. Hij vond het maar tijdverspilling. Maar als hij Klein iets vroeg, stond deze altijd klaar om hem te helpen, zoals de wet het voorschreef.