top of page
  • Foto van schrijverCorinne

Jij staat centraal! Over loopbaantesten en integratieve loopbaancoaching.

Heb jij wel eens een talententest of beroepentest gedaan waar jij weinig aan hebt gehad? Of waar een beroep uitkwam waar je diep ongelukkig van zou worden? Volgens mij heeft bijna iedereen op de middelbare school zo'n test ingevuld waar je nu hard om kan lachen.


In mijn loopbaancoachpraktijk komen klanten die via het werk uitgebreide loopbaan- of persoonlijkheidstesten hebben gedaan. Toch heeft de test hen niet gebracht waar ze op hoopten. Ze herkenden zich niet in de uitslag. Of het was zoveel dat het verlamde.


Om deze reden werk ik het liefst NIET met uitgebreide testen (bijvoorbeeld de TMA, kerntalententesten of beroepeninteresselijsten). Ik werk WEL graag met loopbaanspellen, korte testen en veel vragen stellen. Zodat jij zelf woorden gaat geven aan wie jij bent, wat bij jou past en wat jouw talenten en kwaliteiten zijn.


Een carrière switch, een opleiding gaan doen, solliciteren naar nieuw werk of wat doen aan je werkstress is niet opgelost met een enkele test. Zo simpel is het niet. Daarom werk ik met een integratieve

aanpak in loopbaancoaching. Integratieve loopbaancoaching betekent dat er verschillende inzichten, methodieken en technieken uit diverse disciplines worden gecombineerd in een loopbaantraject. En dat hierin de mens met zijn vraag centraal staat, niet de test of methode. Dit betekent dat er echte aandacht is voor jou als mens. Een mens die met een klein zetje van een loopbaancoach heel goed zelf in staat is richting te geven aan zijn of haar eigen carrière.

Benieuwd wat ik als loopbaancoach voor jou kan betekenen?


Kijk eens naar de LoopbaanBOOST, een loopbaantraject of dit najaar de loopbaanworkshop die ik wil geven. De workshop bestaat uit 3 avonden over werk vinden dat past bij jou.

0 weergaven0 opmerkingen