• Corinne

Zet je superpowers in! (Werk in corona crisis)

Bijgewerkt op: 10 jul 2021

Werken vanuit huis en tegelijkertijd weten dat ‘veel Nederlanders ziek worden’. Deze coronacrisis bepaalt ons erbij hoe kwetsbaar we eigenlijk zijn. En dat is best eng, vind ik persoonlijk. Want terwijl jij en ik morgenochtend dapper achter onze laptops kruipen om vanuit huis aan het werk te gaan zijn anderen levens aan het redden. Hoe blijf je aan het werk? En houd je focus en moed?


Compassie en grapjes De gezondste werkomgeving is misschien wel die waar een sfeer van compassie heerst. Je leeft met elkaar mee. Maak daarom volop gebruik van videobellen en niet alleen voor de functionele vergadering. Het zien van elkaars gezichten, thuiswerkplekken van anderen bewonderen en ondanks alles grapjes maken helpt je geest om zich te ontspannen.

Tip: je kunt met collega’s die dat leuk vinden of anders met vrienden die ook thuiswerken online je werkplek delen via de Houseparty-app. Dan is het net of ze naast je zitten.


Creativiteit is een superpower! Onbekende situaties vragen ook om ongekende veerkracht, moed en creativiteit. Artsen proberen de weerstand van het zorgpersoneel te verhogen met vaccins die voor andere ziektes zijn bedoeld en Italianen zijn massaal aan het naaien van mondkapjes begonnen. Disney en Netflix brengen eerder films uit en ouders bedenken unieke methodes om kinderen thuis les te geven. Allemaal creativiteit!