• Corinne

Zoek je talent in je familie

Bijgewerkt op: 9 sep 2021

Deze blog werd eerder gepubliceerd op fleurrijk.com


Elk kind heeft een fase waarin het bedenkt wat het later wil worden. Later, als je groot bent… Bij mijn ouders staat een foto die dat moment vangt. Het is een foto van 5 jarig meisje. In een verpleegster pakje. Ze zit naast haar oma. Die ook verpleegster was. En dat meisje? Dat ben ik. 


Geen verpleegster

Helaas, verpleegster werd ik nooit. Toen ik ouder werd begon ik bloed namelijk vies te vinden. Bèta- vakken waren niet mijn favoriet. En het geduld had ik er ook niet voor. Toch zijn het 5-jarige meisje van destijds en haar oma een inspiratie voor mijn huidige werk.


Droombaan

Twee maanden terug coachte ik een jonge vrouw, Laura*. Zij wilde werken in de mensenrechten. Hoe tof! En wat een mooie droom! Ze klopte bij mij aan omdat ze zich afvroeg welke stappen ze kon nemen in haar loopbaan om die droom waar te maken. Ze had nu namelijk een baan in een hele andere branche.